RC - En pràctiques

Per a que la subordinació dels mitjans de comunicació espanyols a l'aparell repressor de l'Estat no vos transmeta una idea esbiaixada i falsa de les veritables intencions d'ETA en el seu atemptat a Barajas de fa ja uns dies, he copiat ací baix un fragment clarificador del comunicat original de la banda armada, tal qual, sense les habituals traduccions malèvoles i tendencioses que tendeixen a amagar la lògica interna de les accions de la banda. Quan el sistema sencer conspira contra les aspiracions de llibertat i democràcia d'un poble, és important no deixar-se cegar per la propaganda de les institucions oficials, i entendre cada argument en el context de la lluita per l'alliberament nacional en què s'emmarquen.

[Nota 2008: fins ací arribava l'entradeta de l'article en la seua publicació original a Vilaweb]

Vaja, doncs no m'ha eixit massa brillant, la veritat. És que estic practicant una miqueta l'apologia del terrorisme per a poder caure bé en alguns cercles selectes, i per si algun dia m'he de guanyar un plus fent de comentarista polític progressista i ample de mires. Sí, sí, d'eixos que diuen que la barrera electoral valenciana del 5% és una barbaritat antidemocràtica, però fer volar els aeroports (amb gent dins, quina pena, tu!) és que clar, has de tenir en compte que açò i allò, nogensmenys tot i així ben mirat tanmateix no és tan simple... Potser la retòrica em queda un poc artificial i desapassionada - però enteneu-me, no és fàcil, necessite un poc més de pràctica. Hi ha cursets on-line, o és suficient llegir de tant en tant alguna selecció de blocs incendiaris?

[Entrada original ací]

1 comentaris:

Emili Morant ha dit...

COMENTARIS ORIGINALS

penós
critic | divendres, 12 de gener de 2007 | 13:42h

hauries de millor molt el teu sentit de l'humor, és penós. no he trobat gens interessant la teua ironia i et falta molt per dominar la retòrica. amb les bombes no es fa broma, amb els problemes nacionals i polítics, tampoc. I barrejar-ho tot és absurt. a més, igual de criticable és una bomba, que la il.lagalització de Batasuna que la barrera del 5%. Són coses diferents. I de les quals se n'ha de parlar. Sense pors, sabent quina és la intensió que hi ha darrere de cada decisió.

I els lapsus de Zapatero són intensionats? Accident o bomba. és que clar, has de tenir en compte que açò i allò, nogensmenys tot i així ben mirat tanmateix no és tan simple...
Respondre aquest comentari

Poca broma
ramoncollart | divendres, 12 de gener de 2007 | 14:19h

Respecte les teues crítiques - alguna, fins i tot, la compartisc, però el que està escrit queda escrit, he fet vot de no modificar les meues notes a posteriori. Crec que s'ha de poder fer broma de qualsevol cosa - probablement jo no tinc el talent necessari com per a fer-ho i que resulte divertit, però és saludable que altres ho facen.

Però en allò fonamental no estic d'acord amb tu: no totes les imperfeccions del món en què vivim són igualment criticables. És cert que sempre són criticables i defensables racionalment, amb arguments que es poden esmolar i sofisticar fins a l'infinit. Però en última instància un cert sentit de la rellevància, de la jerarquia si ho prefereixes, un criteri més emocional que no racional o ètic ens fa donar més pes a unes coses que a les altres. Es tracta de tries subjectives, no sistemàtiques però sí almenys mínimament coherents. Doncs bé: sóc de l'opinió que quan un eixampla tant la seua concepció del joc polític que acaben cabent-hi fets com els de Barajas, resulta que acaba cabent també qualsevol altra cosa - i la política, en conseqüència, es dissol.

Siga com siga, he dedicat molt poc espai d'aquest bloc a la política com per a perseverar exposant les meues opinions d'eixa classe. Tan prompte com tinga un poc de temps, tornaré a parlar de la meua música, de les meues lectures, i de les meues manies. T'agraïsc el comentari, en qualsevol cas.


Molt bo. Però vigila que a algú/na per menys se l'han endut emmanillat
valldalbaidi | dimecres, 10 de gener de 2007 | 19:26h
Ànim...
Àngel


...
Anònim | dimecres, 10 de gener de 2007 | 15:03h
quin fart de riure oi? segueix practicant!