Lliure

És el primer cop que entre a Internet (i concretament a aquest espai blogger) des del meu recentment instal·lat sistema Linux, la versió d'Ubuntu que ens ha enviat la UOC a casa juntament amb una pila d'apunts. Hi ha hagut alguns danys col·laterals (gent que ha fet puré el seu ordinador per instal·lar impulsivament Linux esborrant tot el que tenia a Windows...), però en general la iniciativa de la UOC és bona: m'he marcat com a objectiu usar Linux i programari lliure almenys pel que fa a les meues tasques universitàries.

La primera bona notícia és que l'entorn Blogger m'apareix automàticament en català - i un corrector ortogràfic que no recorde haver fet res per instal·lar m'està assenyalant cada error que faig. Ni tan sols em corregeix eixes xicotetes "valencianades" a què no renunciaré mai: pense que és un detall per la seua part, no vos pareix? Bonicos!

Fa massa dies que tinc un parell de notes a mitges - algun dia les completaré i les penjaré ací. De moment em basta amb sobreviure a la meua sobredosi de feina des que he tornat de vacances. I ben prompte (demà mateix, crec) començaran les classes a la Universitat: em trauran temps, d'una banda, però m'obligaran a escriure, de l'altra. Aquest ha estat el leiv-motiv de la meua vida universitària recent: fer obligadament el que m'encantaria ser capaç de fer de forma autònoma i disciplinada. Sona estrany, potser - però ha funcionat.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Crec que el correc és part del Firefox i com que el navegador està en català et remet a eixa opció. I... ¿pense és incorrecte?? upss.

Emili Morant ha dit...

Bravo pel Firefox! El corrector del Word assenyala com a faltes les formes valencianes dels verbs. Serà que Bill Gates és un catalaniste i un traïdor...