Excursions i conquestes

El meu passatemps és acumular - i aquest espai que ara visiteu és on he triat fer-ho, sense massa filtres, escrúpols, ni metes. Tanmateix, la meua vocació, sincera i obsessiva, és ordenar – i cada any que passe sense fer-ho la tasca esdevé més necessària i angoixant.

Potser no hi ha cap ordre possible en què cada troballa i cada renúncia de què sóc resultat encaixen com les peces d’un trencaclosques. Però encara que no puga xafar mai aquest presumpte continent de certeses, almenys hauré d’assajar-ne la cartografia.

Mentrestant, a falta de mapes, continuaré fent aquestes passejades a l’atzar dels dies – cal dir que la companyia és immillorable, i s’agraeix.

* * *

Estic el número 8 del compte enrere de substitucions. Així que l’acte de demà dijous 7 a les 20:00h en el Casal Jaume I podria ser l’últim a què puc acudir entre setmana a Gandia en una llarga temporada, depenent d'on em duga aquesta passejada de l'atzar. És una conferència sobre ”Jaume I: mite fundador dels valencians” a càrrec d’Antoni Furió, presentat per Ferran Garcia-Oliver – tots dos són reconeguts medievalistes. De la xarrada, i del magnífic llibre que (supose) la justifica vos contaré alguna altra coseta més endavant, si tinc ocasió.

3 comentaris:

Browner...Seguro? ha dit...

Esto quiere decir que estas apuntito de dejarnos en ese lugar de trabajo que compartimos?...

Anònim ha dit...

eiii, des del Pirineu t'envie una salutació i que disfrutes de la conferència d'Antoni Furió. Tan ell com Ferran saben molt d'història.

records al poble

Emili Morant ha dit...

Hui ho he tornat a mirar i encara estic el 8. Però això és normal: de tant en tant dona espentons, i en el pròxim espentó o el següent allà que me n'aniré...

Ja m'hagués agradat tindre Internet quan jo vaig anar al Pirineu a esquiar fa quinze anys (amb Robert, Toni i altres): almenys no hagués passat jugant al parxís el refredat que vaig agafar tota la setmana, sinó escrivint al blog, o alguna cosa més interessant. Com avancem...!