Aclariment

Durant una setmana, aproximadament del 16 al 25 de Novembre realitzaré una activitat d'observació participant (és a dir, de lectura i comentari) al voltant de l'entorn dels blogs, com a part de l'assignatura Metodologies qualitatives per a la recerca social del Màster Oficial en Societat de la Informació i el Coneixement de la UOC (Universitat Oberta de Catalunya).

Per raons metodològiques, no puc donar més detalls sobre la finalitat d'aquesta activitat de recerca (a banda de dir que és molt breu i puntual, una simple pràctica). Però em veig obligat a deixar clar que la meua participació (comentari) en altres blogs durant aquest període es fa des del marc d'aquesta investigació, i a donar l'oportunitat als autors o responsables d'altres espais a sol·licitar quedar-ne exclosos si així ho desitgen, mitjançant un comentari a aquesta nota, o per correu electrònic a la meua adreça de la universitat (e m o r a n t @ u o c . e d u).

Si l'enllaç a aquesta anotació ha estat el primer contacte que heu tingut amb aquesta meua pàgina personal, vos convide a explorar la resta d'entrades punxant en el títol del blog - així comprovareu com aquest missatge, per la finalitat acadèmica a què respon, és l'excepció i no la regla en el to general del meu espai.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

¿per què hi ha tant d'anonimat als blocs en una era pressumptament democràtica? ¿de que s'amaga la gent? ¿per què no es responsabilitzen dels seus textos amb noms i cognoms? ¿ha tornat l'era de l'artesania en perjudici dels autors amb noms propis? ¿és que hi ha incompatibilitat d'horaris entre l'ofici de blocaire i l'exercici del funcionariat? Etcètera... Salut i endavant. JCOB

Emili Morant ha dit...

No sé, Joan-Carles, supose que no hi haurà ja massa gent que s'amague darrere de l'anonimat per motius "ideològics", com en altres temps. Però a l'hora de contar alguna cosa sobre la nostra vida més pròxima, més quotidiana, s'entén que algú no vulga revelar el seu nom o el d'altres persones. Algunes de les històries més corprenedores que he llegit a la xarxa (una mort propera, alguna història d'amor) potser no hagueren vist mai la llum de no haver estat per l'anonimat.

Però les de l'anonimat, l'autenticitat i la identitat a la xarxa són discussions que de moment estan massa lluny del meu bagatge teòric. Hi haurà temps...