EM - Compte enrere

Una setmana més i acabarà aquest suplici. Hui m’he alçat a les 6:00h per a escriure uns pocs paràgrafs (postissos, i mig copiats) sobre les relacions entre el Parlament anglès i la dinastia Tudor, i les tensions entre l’anglicanisme i el puritanisme. No és, sincerament, el que un espera quan decideix fer un assaig sobre filosofia política. Però m’ha anat bé aquesta lliçó d’humilitat: no hi ha res com intentar el que no sabem fer com per a tornar, apassionadament, a allò de què sí ens sabem capaços.

És en aquests moments, els finals angoixants de cada període, quan la meua imaginació s’escapa fins el dia després, i inventa les mil i una coses que ara no puc fer i faré aleshores. Totes aquestes il•lusions, acumulades sense mesura, poden fer que el dia després no siga cap alleujament, sinó una prolongació dels nervis i tensions – però sense una meta pròxima que els justifique. De mi depèn que els dies “de després” siguen calmats, per al descans i la reflexió: així que si algú em nota nerviós d’ací una setmana, que em pegue un calbotet, per idiota.

1 comentaris:

Emili Morant ha dit...

COMENTARIS ORIGINALS

El usuario anónimo dijo...
Gaudeix d'aquests moments de salut mental. El mes que ve estaràs superdepre. Podries fer boixets en el curs intensiu de M. Gualde o... millor, véns a Bellreguard i farem els horaris de 85 profes (ei, ho dic pel teu bé). L'altra.
13 juny, 2006 07:46

Emili dijo...
Sé què significa això dels horaris, ho he viscut a casa cada estiu. En la facultat m’ensenyaren la teoria que hi ha darrere (la Teoria de Grafs): però per a les batalles de mon pare amb l’ordinador (i amb la complicada agenda dels companys d’institut) no hi ha teoria possible. Els algoritmes no tenen mà esquerra – ni l’alternativa a la mà esquerra que tingueu els qui sou esquerrans "de sèrie", que no sé quina és.

(Assumisc que teniu els programes adients, l'ajuda de la gent que ho ha fet anys anteriors, i coses per l'estil. Si no és el cas, no dubtes a consultar-ho amb algun dels E. Morant que hi ha pel món.)