Sibil·la

Tots els rojos més rojos de Gandia fan cua, religiosament, per a accedir al Teatre Serrano. Allà, una veu clara i profunda que neix de l'obscuritat de la platea els canta una amarga veritat - que, tot siga dit, els assistents ja saben o sospiten: aniran a l'infern sense escapatòria.

Tot i l'anunci, el cant acaba i és rebut amb un aplaudiment magnífic, digne de l'ocasió. Qui sap, potser un cop allà baix, algun Virgili comarcal els faça d'animador cultural, i els monte conferències, taules rodones concèntriques i còniques, i visites turístiques per a examinar quina especial classe d'eternal dany han merescut els nostres impagables prohoms. (Sant Joan de Ribera fueteja Joan Fuster tots els dijous de set a huit i mitja...)

Potser allà, fins i tot, s'agafe la TV3, que com tothom sap és l'estigma amb què una part de l'audiència valenciana fa manifesta la seua predestinació - negativa, és clar. Però per si de cas, i mentre seguim xafant aquesta vall humida i no la de Josafat, farem bé de continuar celebrant aquest nostre Nadal civil manifestant-nos contra el tancament de TV3 el pròxim dissabte a les 19:00h en la plaça de l'Ajuntament de Gandia.

I vos ho diu un que encara aspira al Purgatori...